10 Redenen waarom circuit training de beste training voor jou is

section-media

Circuit training is dé ultieme full body training die kracht- en cardio oefeningen combineert voor een maximaal resultaat. Het is een geweldige manier om snel fit te worden, spieren op te bouwen en je gezondheid en welzijn te verbeteren. Circuit training is een van de meest effectieve en efficiënte trainingen die er zijn. 

Wil je meer weten over deze manier van trainen? Blijf lezen en ontdek de 10 redenen waarom circuittraining de beste training is voor je lichaam. 
 

 

1. Verbrand meer calorieën

Waarom de meeste zo enthousiast zijn over circuit training, is omdat het een geweldige manier is om meer calorieën te verbranden in een kortere tijd. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere soorten trainingen. Dit komt doordat je weerstandsoefeningen combineert met cardiovasculaire activiteiten. Zo krijg je een volledige lichaamstraining in een fractie van de tijd die nodig hebt om elke oefening afzonderlijk te doen. 

Met circuit training werk je tegelijkertijd aan het opbouwen van spierkracht, terwijl je tegelijkertijd calorieën verbrandt. Dit komt omdat het circuit je hartslag hoog en langer op peil houdt dan traditionele cardio. Daardoor kost het je minder tijd het alles uit je training te halen.

2. Bouw spierkracht op met circuit training

Is je fitnessdoel om meer spierkracht op te bouwen? Ook dan is deze manier van trainen perfect voor jou. De intervallen zijn van hoge intensiteit, waardoor het je lichaam op verschillende manieren uitdaagt. Je schakelt snel van de ene oefening naar de andere. Op deze manier zijn je spieren constant bezig en dwing je ze om harder te werken. Circuit training traint niet alleen de grote spiergroepen, maar helpt je ook om juist de kleinere (vaak vergeten spiergroepen) aan te pakken.

3. Je kracht neemt toe

Naast de kleine en grote spiergroepen vergroot je met circuit training de algehele kracht. Met samengestelde oefeningen train je meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Zo verbeter je jouw algehele kracht in een kortere tijd. Doordat onze apparaten zich automatisch instellen op jouw niveau merk je dat je verloop van tijd steeds zwaarder kan. Dit type training vergroot je de spierkracht in je hele lichaam, wat leidt tot minder blessures en dagelijkse klachten. 

4. Circuit training voor een beter uithoudingsvermogen

Het is een geweldige manier om je algehele uithoudingsvermogen te verbeteren. Omdat je binnen het circuit de oefeningen snel achter elkaar doet, merk je dat je direct werkt aan je uithoudingsvermogen. De training helpt je spieren te wennen aan langere en intensievere trainingen, waardoor je het steeds wat langer volhoudt. Push jezelf net dat stukje verder en haal meer uit je workout om sneller je fitnessdoelen te bereiken.

5. Verbeter je cardiovasculaire gezondheid

Cardiovasculaire gezondheid is een maatstaf voor hoe goed je hart en bloedsomloop werken. Dit wordt beïnvloed door vele factoren, zoals hoe actief je bent, wat je eet en de hoeveelheid stress die je ervaart. Onderschat het belang van een goede cardiovasculaire gezondheid niet voor je algehele gezondheid en welzijn.

Circuit training is een van de beste manieren om je cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Dit komt door de combinatie van hoge intensiteit oefeningen waardoor je hartslag stijgt en je bloed sneller stroomt. Dit vergroot je aerobe capaciteit en versterkt je hartspier. Omdat het zorgt voor een betere bloedsomloop helpt het om al je organen van zuurstof te voorzien en om de bloeddruk te verlagen. Dit verkleint de kans op een beroerte en een hartaanval.

6. Verklein de kans op blessures tijdens het sporten

Ben je ooit bang dat je geblesseerd raakt tijdens het sporten? Deze manier van trainen vermindert het risico op blessures. Bij Circle-Fit stellen alle apparaten zich automatisch in op jouw lichaam en trainingsniveau. Zo voer je de oefening altijd goed uit en voorkom je overbelasting. 

Je blijft daarnaast nooit te lang in één houding trainen, zoals bij oefeningen als hardlopen of gewichtheffen. Met circuit training wissel je van de ene oefening naar de andere en raken je spieren niet overbelast. Heb je al te maken met een blessure? Dan is dit een geweldige manier om de omliggende spiergroepen te trainen.

7. Betere flexibiliteit

Wist je dat circuit training helpt om je flexibiliteit te verbeteren? Het is waar! Niet alleen helpt het bij het verbranden van calorieën en het opbouwen van spieren, het vergroot je flexibiliteit.

De oefeningen zorgen dat je spieren gewend raken aan het strekken en bewegen in verschillende richtingen. Door dit regelmatig te doen, maak je jouw spieren soepeler. Niet alleen dat, maar het strekken van je spieren tijdens het circuit helpt met je lenigheid.

8. Blijf in balans

Door je te concentreren op samengestelde oefeningen, train je verschillende spiergroepen en gebruik je meer kern spieren om in balans te blijven. Dit versterkt je spieren en gewrichten, zodat je met een betere houding loopt en gemakkelijker dagelijkse activiteiten uitvoert. Evenwicht is ook handig als je fysieke activiteiten doet, zoals skiën of sporten - je krijgt meer stabiliteit en behendigheid bij het bewegen. 

9. Circuit training is voor iedereen

Circuit training is toegankelijk voor iedereen. Doordat je een oefening nooit te lang uitvoert, blijft het uitdagend. Ook stelt het circuit zich in op basis van jouw trainingsniveau. Daardoor maakt het niet uit of je net begint met sporten of je al meer gevorderd bent. Met circuit training zijn er geen excuses. Je krijgt in slechts 30 minuten een effectieve training waarna je weer voldaan verder gaat met je dagelijkse activiteiten.

10. Het is dé leukste manier om je fitnessdoelen te halen

Velen zien circuit training over het hoofd als een effectieve workout. Zonde! Het is een leuke en effectieve manier om in vorm te blijven en aan je fitnessdoelen te werken. De gevarieerde oefeningen, getimede intervallen en het hoge tempo van een circuit maken het tot een leuke uitdaging die je een goed gevoel geeft na een zware training. 

Dus ga je gang en probeer circuit training eens en ervaar dat het de leukste training is die je ooit hebt geprobeerd!

Boek hier je
gratis
proefles

article