Is circuit training geschikt voor alle fitnessniveaus?

section-media

Ben je klaar om die goede voornemens door te zetten? We snappen dat het best spannend is om de draad weer op te pakken. Want het laatste wat je wilt, is in een overvolle sportschool staan waarbij je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Een positieve ervaring is belangrijk om gemotiveerd te blijven. Je wil een manier van trainen dat effectief is en waar je vanuit ieder trainingsniveau kunt starten. Maak daarom eens kennis met circuit training! Lees verder om te ontdekken wat het is en waarom het geschikt is voor ieder fitness niveau. 
 

 

Wat is circuit training?

In essentie is circuit training een combinatie van verschillende oefeningen. Doordat je de oefeningen direct achter elkaar uitvoert zonder rust, is het een enorm effectieve manier om je hele lichaam te trainen. Zitten alle herhalingen van iedere oefening erop? Dan zit je eerste ronde er alweer op.

Bij Circle-Fit bestaat het circuit uit 8 verschillende oefeningen. Bij iedere oefening ligt de focus op een andere spiergroep. Dat maakt circuit training geschikt voor het behalen van uiteenlopende fitnessdoelen, zoals: afvallen, spierkracht opbouwen en fit blijven. 

Verschillende fitnessniveaus

Het is belangrijk om te trainen wat past bij jouw niveau. Niet alleen voorkom je hiermee blessures, omdat je niet te zwaar start zorgt het dat het makkelijker is om gemotiveerd te blijven. Binnen de fitness onderscheiden we drie verschillende fitnessniveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd.

Beginnend sporter


Als beginner maak je kennis met circuit training en het sporten. Hierbij is het belangrijk dat je de oefening leert te beheersen en technieken onder de knie krijgt. Zo is een goede warming-up en cooling down essentieel om blessures te voorkomen. 

Omdat je nog geen ervaring hebt met trainen zijn je spieren, pezen en gewrichten geen zware gewichten en ingewikkelde oefeningen gewend. Een rustige opbouw is de beste manier om je fitnessdoelen te behalen. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we wat je niveau is. De super moderne fitnessapparaten van Circle-fit stellen zich automatisch in op jouw lichaam en trainingsniveau. Zo weet je zeker dat je de oefeningen goed uitvoert én het beste resultaat behaalt. 

Gemiddeld fitnessniveau

Bij een gemiddeld trainingsniveau zijn je spieren, pezen en gewrichten gewend om te trainen met gewichten. Maar vergis je niet. Ook als gemiddeld sporter is het belangrijk om de technieken goed uit te voeren tijdens je training. Bij een gemiddeld trainingsniveau gebruik je circuit training om je niveau op peil te houden en vanuit daar vooruitgang te boeken. Stukje bij beetje merk je dat je steeds een niveau zwaarder kan en dat fitnessdoel steeds dichterbij komt. 

Gevorderd fitnessniveau

Je bezoekt met regelmaat de sportschool. Toch merk je dat je niet de gewenste doelen behaalt. Dan is het de vraag in hoeverre je de juiste training doet. Als mens zijn we gewoontedieren. Misschien ben je altijd al geweest van krachttraining, of toch meer van cardio. Het geheim van het behalen van je fitnessdoelen zit hem juist in de combinatie. Met circuit training bouw je spierkracht op én werk je tegelijkertijd aan je conditie, omdat je direct doorgaat naar de volgende oefening. Een ding is zeker, met circuit training heb je altijd voldoende uitdaging in je workout om progressie te blijven boeken.  

Circuit training; geschikt voor ieder fitnessniveau

Het maakt bij circuit training niet uit of je een beginnend of gevorderd sporter bent. Tijdens onze intake bespreken we wat je fitnessdoel is en wat je ervaringen zijn met sporten. De volgende stap is het maken van een proefronde. Zo weten we meteen wat je niveau is en stellen onze apparaten zich bij de volgende training volledig automatisch in. Perfect om op een laagdrempelige manier het meeste uit je workout te halen, of bij een gevorderd fitnessniveau meer uitdaging uit je workout te krijgen. En het goede nieuws is dat je al in 30 minuten een volledige workout doet. Perfect om in jouw drukke leefstijl te plannen. 

 

Boek hier je
gratis
proefles

article