FAQ FAQ FAQ

Veelgestelde vragen

Kijk ook even op de onderstaande veel gestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet bij? Maak dan gebruik van het contactformulier.

RijkinBeeld-7133 1G8A1055 vierkant

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden doe je op deze site. Binnen 1 werkdag hoor je van ons.

Moet ik een afspraak maken of reserveren om te kunnen trainen?

Nee. Als je eenmaal lid bent en de intake hebt gehad kun je circlefitten wanneer je wilt. We zijn elke dag open van 06:00 tot 24:00 uur. Check bij jouw vestiging wanneer er extra begeleiding aanwezig is.

Is 30 minuten trainen voldoende?

Ja. Het circuit trainingsconcept van Circle-Fit is gebaseerd op de erkende trainingsmethodiek High Intensity Training (HIT). Je traint hierbij zowel op cardio als op kracht. Uit onderzoek blijkt dat dit de meest effectieve trainingsvorm is. Vanwege de efficiënte manier waarop het circuit is opgezet ben je na 30 minuten klaar.

Is het moeilijk?

Nee, Circle-Fit circuit training is belachelijk makkelijk. Tijdens de intake stellen we op basis van je trainingsdoel een programma samen. Kom je trainen dan meld je je aan met je elektronische polsbandje. De apparatuur herkent jou en start jouw programma op. Het stoeltje en de hendels stellen zich automatisch in op jouw lengte en bereik.

Hoe weet ik wanneer het tijd is om over te schakelen naar het volgende station?

Elk toestel is uitgerust met een display. Daarop zie je de duidelijk voortgang van je training en wanneer je door moet schuiven.

Wat voor soort mensen traint bij Circle-Fit?

Iedereen is welkom bij Circle-Fit. Getraind en ongetraind; bij Circle-Fit letten we niet op leeftijd, looks of prestaties. Het gemak van trainen in een gezellige sfeer staat voorop.

Kan ik bij alle Circle-Fit clubs trainen?

Ja. Waar je ook bent, je bent vrij om te trainen bij alle Circle-Fit locaties. Echter, er moet wel eerst een extra intake plaatsen vinden.

Ik heb nog nooit eerder getraind, hoe start ik?

Heel simpel. Bel of mail en maak een afspraak. We starten je op in 30 minuten. Neem vandaag nog contact op met de locatie van jouw keuze.

Moet ik speciale sportkleding dragen?

Nee, geen speciale outfit, maar wel minimaal een T-shirt of top, een (korte) sportbroek en schone sportschoenen. Zorg ervoor dat alles lekker zit.

Kan ik mijn buitenschoenen aan bij Circle-Fit?

Op zich wel. Veeg ze wel altijd even af op de mat bij de entree. Bij erg nat weer of sneeuw vragen we mogelijk om tijdelijk binnenschoenen mee te nemen.

Hoeveel kan ik afvallen met het Circle-Fit programma?

Dat is geheel aan jou. Wij stellen een programma voor je samen dat je helpt om af te vallen. Je verbranding is zeer hoog tijdens en ook na de krachttraining. Veel hoger dan bij hardlopen bijvoorbeeld. De ervaring leert ook dat regelmatig trainen je helpt om je aan je dieetplan te houden.

Ik wil graag gezonder eten, maar weet niet goed hoe. Kan Circle-Fit mij helpen?

Met de leefstijl programma’s van Circle-Fit word je hierin persoonlijk begeleidt. Dit doen wij in samenwerking met FitChef. Klik hier voor meer informatie.

Ik sport al op hoog niveau. Biedt Circle-Fit dan voldoende ondersteuning?

Absoluut. Circle-Fit circuit training is zeer geschikt als tweede sport voor het versterken van je spierkracht en stabiliteit. Je vindt altijd wel een plaatsje in je agenda voor een 30 minuten workout tussen 6:00 en 24:00 uur. En je bent, als je een buitensport beoefent, niet afhankelijk van het weer.

Mijn hele lichaam is stijf, maar vooral mijn armen. Hoe gebruik ik dan een fitnessapparaat?

Onze apparatuur dwingt je lichaam in een correct bewegingspatroon. Dit voorkomt letsel. Je hoeft niet supersoepel of fit te zijn om te beginnen. Het enige dat je moet kunnen is van machine naar machine lopen.

Ik loop twee keer per week 5 km. Voegt trainen bij Circle-Fit nog iets toe?

Zeker. Krachttraining beïnvloedt je prestaties op een positieve manier. Je activeert onder andere ondersteunende spieren in het bovenlichaam en de bilspieren. Deze spieren zijn belangrijk voor een hogere loopsnelheid en loopergonomie. Meer spierkracht voorkomt bovendien blessures.

Ik heb hartklachten. Kan ik trainen bij Circle-Fit?

Vraag altijd je arts om raad als je niet 100% gezond bent. Je traint op eigen risico.

Vanaf welke leeftijd mag ik sporten bij Circle-Fit?

Minderjarigen vanaf 12 jaar zijn welkom als lid bij Circle-Fit. Een ouder, of op grond van de wet aangestelde voogd, dient mee te komen voor de inschrijving en ondertekening van het aanmeldingsformulier.

Kan ik bij Circle-Fit veilig sporten?

Circle-Fit biedt in de basis al een veilige omgeving. Men traint immers in een kleinschalige club met maximaal 10 personen. Na een half uur zit je training er al op. Aanvullend hebben wij extra maatregelen genomen. Circle-Fit stelt een hygiene pakket (desinfectie spuitfles en speciale doekjes) beschikbaar om tijdens de training de touchpoints te reinigen. Alle apparaten staan zodanig opgesteld dat de 1,5 meter wordt gewaarborgd. Op verzoek dragen onze medewerkers een mondkapje tijdens de intake.

Kan ik mijn abonnement maandelijks opzeggen?

Om daadwerkelijk je doel te bereiken en te behouden is regelmatig sporten belangrijk. Circle-Fit heeft dit extra aantrekkelijk gemaakt. Wil je liever nergens aan vast zitten? Een abonnement met een 4 wekelijkse opzegbaarheid is ook mogelijk.