Waar is circuit training goed voor?

section-media

Circuit training is een populaire manier van sporten. Dat vinden we bij Circle-Fit niet gek. Zo zijn er mensen die gaan voor een ‘legday’ of ‘arm day’, waarbij de focus ligt op het trainen van één specifieke spiergroep. Dat kost niet alleen veel tijd, vaak duurt het weer een aantal dagen voor deze spiergroep weer aan de beurt komt. Daarom is circuit training zo populair. Je traint op verschillende apparaten, waarbij je verschillende spiergroepen aanpakt én tegelijkertijd werkt aan je uithoudingsvermogen.

Waar circuit training nog meer goed voor is en voor wie deze vorm van trainen het meest interessant is, dat lees je hier.

Je training was nog nooit zo effectief

Je sport omdat je een specifiek trainingsdoel hebt. Van de traditionele sportscholen ben je gewend dat een trainingssessie behoorlijk wat tijd kost. Tussen iedere set en de verschillende oefeningen heb je rustpauzes. Dit doe je om je lichaam te laten herstellen en klaar te maken voor de volgende set. Een anderhalf uur ben je dan snel kwijt.

We begrijpen dat we het allemaal druk hebben en vaak de tijd niet hebben om anderhalf of twee uur in de sportschool te staan. Circuit training is effectiever. Waarom? Bij circuit training voer je meerdere oefeningen achter elkaar uit zonder pauze. Zo sta je binnen 30 minuten weer voldaan buiten omdat je tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen werkt.

Bij het Circle-Fit circuit komen alle spiergroepen aan bod. Zo rust de ene spiergroep, terwijl de andere spiergroep kan knallen. Circuit training is niet alleen goed voor het uithoudingsvermogen, het versterkt verschillende spiergroepen. Geloof ons, aan het einde van de training merk je dat je heel je lichaam hebt getraind. Dat wordt spierpijn in de ochtend!

Voor wie is een circuit training interessant?

Voor iedereen! Het maakt niet uit hoe fit je bent of hoeveel ervaring je hebt. Zeker een geautomatiseerd circuit, waarbij de fitnessapparaten zich automatisch instellen, is voor iedereen interessant. Circuit training draagt bij aan het behalen van verschillende fitnessdoelen. Zo word je conditie beter én pak je verschillende spiergroepen aan.

Net als bij iedere sport zit de kracht in herhaling. Kom je maar één keer per week? Dan zie en merk je minder snel resultaten. Voer circuit training meerdere keren per week uit en je merkt dat de herhalingen makkelijker gaan. Voer de uitdaging op door steeds een niveau zwaarder te gaan. Dat fitnessdoel was nog nooit zo dichtbij!

Wist je dat je bij Circle-Fit aan de slag gaat met een persoonlijk programma, ingesteld op jouw niveau en fitnessdoelen? Onder virtuele begeleiding haal je het maximale uit slechts 30 minuten per training. Ontdek het Circle-Fit circuit bij een locatie bij jou in de buurt.

Boek hier je
gratis
proefles

article