Voordelen van circuit training

section-media

Bij Circle-Fit zijn we enthousiast over circuit training. Het is niet voor niets dat we zo overtuigd zijn van ons concept. Het is namelijk dé perfecte manier om kracht op te bouwen én tegelijkertijd aan je conditie te werken. Zo ga je als een speer richting het behalen van je fitnessdoelen.

 

Er is niet één manier om een circuit training uit te voeren. Zo zet je thuis of in een sportschool vaak snel een circuit training uit. In dit blog duiken we dieper in waarom we hier zo enthousiast over zijn. Ook geven we aan waarom we je aanraden om deze juist in de sportschool uit te voeren.

4 Redenen om vandaag te starten met circuit training

Bij een circuit training train je je hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat je training bestaat uit de juiste samenstelling van apparaten. Ook de intensiteit en het aantal herhalingen spelen een belangrijke rol bij een goede en vooral effectieve circuit training. Waarom? Kies je de verkeerde apparaten voor jouw doel, dan zie je minder snel resultaat.

Heb je de perfecte samenstelling van apparaten, intensiteit en herhalingen te pakken? Dan maak je optimaal gebruik van de circuit training voordelen:

  1. Het is snel. In slechts 30 minuten train je heel je lichaam. Circuit training is om deze reden de meest efficiënte vorm van trainen.
  2. Terwijl je jouw spieren versterkt, werk je ook aan je uithoudingsvermogen.
  3. Circuit training is voor iedereen. Je hebt geen voorkennis of instapniveau nodig.
  4. De training is op basis van een persoonlijk programma. Wat je trainingsdoel is, de herhalingen en intensiteit zorgen dat jouw doel binnen handbereik is.

Kies voor circuit training in de sportschool

Ben je ook al overtuigd van de voordelen van circuit training? In de intro gaven we al kort aan dat je thuis of in de sportschool een circuit uit kunt zetten. Ons advies is om te kiezen voor een circuit training in de sportschool. De trainers weten precies welke apparaten, intensiteit en herhalingen nodig zijn voor jouw fitnessdoel.

Circle-Fit is een sportschool (met vestigingen verspreid door Nederland) gericht op alleen circuit training. Daardoor maak je gebruik van nog meer voordelen. Zo train je bij Circle-Fit 7 dagen in de week tussen 07.00 en 23.00 uur. Heerlijk dus om in de pauze, voor het boodschappen doen of na het werk even een rondje mee te pakken. Omdat er geen wachttijden zijn, sta je altijd na 30 minuten weer buiten.

En wist je dat je bij Circle-Fit altijd begeleiding krijgt? Al onze fitnessapparaten zijn uitgerust met virtuele begeleiding. Zo train je veilig en blessurevrij. Kijk welke Circle-Fit vestiging bij jou in de buurt zit en kom eens sfeer proeven!

Boek hier je
gratis
proefles

article