Circuit training is de meest efficiënte manier van trainen

section-media

Binnen de sportwereld kennen we vele trends en rages, Zo stond 2022 in het teken van sporten in de natuur, workouts met je eigen lichaamsgewicht, High-intensity Interval Training (HIIT) en mindful trainen. Met het komen en gaan van sporttrends is er één trend waar we massaal enthousiast over blijven; circuit training.

Circuit training is niet alleen een leuke, dynamische en afwisselende manier van trainen, het is een super efficiënte trainingsvorm. Ideaal voor mensen met een drukke levensstijl, maar die toch fit willen blijven. Blijf vooral doorlezen om te ontdekken waarom circuit training de meest efficiënte manier van trainen is.

 

Efficiënt trainen

Nog voor we aangeven waarom circuit training de meest efficiënte manier van trainen is, gaan we eerst in op wat we verstaan onder efficiënt trainen. Dit is een gevarieerde trainingsvorm waarbij je het meest haalt uit iedere training. Denk aan oefeningen waarbij je verschillende spiergroepen traint, je voldoende rust inlast en je trainingssessies niet te lang zijn. Daarom is het altijd verstandig om een professional een trainingsschema of circuit uit te laten zetten. Zij weten precies wat de beste combinatie en frequentie is om de training zo efficiënt en effectief mogelijk te maken.

Train vooral niet te lang per keer in de sportschool. Wanneer je langer dan 45 minuten sport, werkt dit averechts op je lichaam. De suikervoorraden in je lichaam zijn op, waardoor cortisol vrijkomt, wat zorgt voor spierafbraak en vet op de buik. Dat is wat we juist niet willen.

De voordelen van circuit training

Circuit training is dé perfecte combinatie tussen cardio en krachttraining. Dit zorgt dat je niet alleen veel verbrand tijdens de training, maar zelfs tot 48 uur na je workout. Het Circle-Fit circuit bestaat uit 8 verschillende oefeningen. Iedere oefening richt zich op een andere spiergroep. Zo weet je zeker dat je heel je lichaam traint. Maar circuit training heeft meerdere voordelen:

  • Doordat je de 8 oefeningen direct na elkaar uitvoert werk je tegelijkertijd aan je conditie.
  • In slechts 30 minuten train je heel je lichaam en voorkom je dat je lichaam in een staat komt dat de suikervoorraden op zijn en er cortisol vrijkomt. Daarnaast is het makkelijk in je drukke agenda te plannen.
  • Circuit training is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit wat je trainingsniveau of fitnessdoel is.
  • Doordat apparaten zich automatisch instellen train je altijd verantwoord en blessurevrij.

Met circuit training behaal je jouw fitnessdoel

Wil je afvallen, fitter worden of meer spierkracht opbouwen? Het zijn allemaal fitnessdoelen waar je met circuit training aan werkt. Het circuit past zich aan naar jouw niveau. Na 6 tot 8 weken wennen je spieren aan de oefening en merk je dat je minder tot geen vooruitgang meer boekt. Daarom is het belangrijk dat het niveau opbouwt of het aantal herhalingen. Op deze manier krijgt jouw lichaam een nieuwe trainingsprikkel waardoor je een stap dichter bij het behalen van je trainingsdoel komt.Benieuwd of circuit training bij jou past? We nodigen je bij een van onze Circle-Fit locaties in Nederland uit om een rondje mee te doen. De beste manier om kennis te maken met ons concept. Plan vandaag nog een proefles of een kennismakingsgesprek.

Boek hier je
gratis
proefles

article