Fit het nieuwe jaar in met circuit training

section-media

'In januari, dan ga ik echt beginnen.’ Komt het je bekend voor? We staan er dan ook niet van te kijken dat bij de meeste mensen ‘fit worden’ bovenaan hun lijst van goede voornemens staat. Blijf lezen om te ontdekken hoe je (onder andere) met circuit training fit het nieuwe jaar in gaat. 

 

Wanneer ben je echt fit?

Fit zijn, gaat over hoe vitaal je bent. Dus niet alleen gezonder eten en meer bewegen, maar ook lekker in je vel zitten. Een dag vol energie beginnen én eindigen. Maak je geen zorgen. Je goede voornemen om fit het nieuwe jaar in te gaan, betekent niet dat je je meteen moet inschrijven om een marathon te lopen. Zo is het volgen van een laagdrempelige circuit training al een stap in de goede richting. 

Om fit het nieuwe jaar in te gaan kijken we naar het fysiek als mentaal fit zijn. Het is een state of mind. Dat wil niet zeggen dat dit voor iedereen hetzelfde is. Gespierd en atletisch zijn is al lang niet meer de definitie van fit zijn. Je wil energiek zijn en vooral lekker in je vel zitten. Daarbij spelen beweging, voeding en leefstijl een belangrijke rol. Een goede balans tussen deze drie elementen zorgt dat je iedere dag vol energie tegemoet gaat.  

3 Tips om het nieuwe jaar fit te beginnen

Iedere dag vol positieve energie beginnen, dat willen we allemaal. Het belangrijkste bij het vaststellen van je goede voornemens is dat je niet te streng bent voor jezelf. Op deze manier is de kans meteen groter dat je het langer volhoudt. 

  1. Kom met circuit training in beweging
    Start met het voornemen om meer te bewegen. Circuit training is een laagdrempelige manier voor een betere conditie en het opbouwen van spierkracht. Dit is de meest effectieve manier van trainen, die ook nog eens heel weinig tijd kost. Omdat je met verschillende fitnessapparaten je hele lichaam traint, zit jouw work-out er alweer na 30 minuten op. Perfect om te combineren met je drukke leefstijl. Daarnaast is het een goede manier van trainen die gemakkelijk vol te houden is. 

  2. Je voeding op orde
    Misschien wel het belangrijkste onderdeel om je fit te voelen. Goede en gezonde voeding draagt tot wel 70% bij aan je goede voornemen. Het verschilt per persoon welke voeding past bij jouw stofwisseling en leefstijl. Laat je adviseren door een voedingsexpert om erachter te komen om een weekmenu op maat te ontvangen. Zo weet je precies waar je op moet letten. 

  3. Voldoende ontspanning
    De laatste tip om fit het nieuwe jaar in te gaan, is door voldoende momenten in te plannen voor ontspanning. Je hebt waarschijnlijk wat balletjes hoog te houden. Tijd vrij maken voor je partner, vrienden, familie en natuurlijk voor je circuit training. Vergeet hierbij het belangrijkste niet, namelijk tijd vrij maken voor ontspanning. Even een moment tot rust komen. Dit kan een wandeling zijn in de bossen, mediteren voor het slapen gaan of eindelijk die ene podcast luisteren. Wat ontspannend werkt voor jou, dat bepaal je zelf. Zorg dat je de ruimte neemt om even alle hectiek van je af te schudden. 

Ontdek of circuit training bij jou past

Heb je jouw plan al klaar voor je fitte leefstijl? Wie weet is circuit training de eerste stap naar het behalen van je fitnessdoelen. Het circuit is een nieuwe, snelle, leuke en vooral super simpele manier van trainen. Onze apparaten stellen zich automatisch in op jouw lichaam en fitnessniveau. Zo train je altijd blessurevrij. Plan een gratis proefles en zet zo de eerste stap naar een gezonde leefstijl. 

Boek hier je
gratis
proefles

article